Interiört

Reception

Förutom att en reception ska vara inbjudande ska den även berätta vart man som gäst har kommit. På kontoret i Stockholm möts våra gäster av en lätt svängd vägg, helt klädd i svensk lav, som föreställer en abstrakt bild av ett åkerlandskap. En öppen reception tar emot och följer med gästerna in i foajén på ett naturligt sätt. På väggen hänger vår logotype och taket är byggt av träbalkar i ett bikupemönster.

Inspiration - reception

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder från olika receptioner.

Inspiration: Att kombinera ute med inne, natur med modernt, strikt med lekfullt skapar effektfull dynamik i rummet. OBS Alla bilder är inspirationsbilder och finns inte representerat inom Lantmännen.

Mötesplatser (samlingsutrymmen)

Med små medel går det att säga mycket. Som exempel har vi här valt hur vi kommunicerar vårt varumärke i foajén på huvudkontoret. Och det finns en tanke bakom som gör att vi har skapat en helhet som andas och känns Lantmännen.

Det grå golvet symboliserar vår industrigren. Lyfter du blicken och tittar du upp i taket ligger ventilationsrör och sladdar synliga av samma anledning. Butiken i mitten av rummet står för den röda stugan och berättar om våra rötter i det svenska lantbruket. Tapeten som löper runt hela rummet ska förflytta besökaren till våra ägares arbetsmiljö, samtidigt som vi vill uppnå utomhuskänsla innanför väggarna. Färg på möbler går i naturfärgade toner för att stämma överens med vår identitet. Vid valet av material på möbler strävar vi alltid efter en känsla av naturlighet och enkelhet.

Med små medel berättar vi vilka vi är utan att bli övertydliga. Och nästa gång du besöker huvudkontoret och går i trappan i foajén, tänk på att du går i vår grodd.

Trappa upp med ett budskap. Här hälsas du välkommen i Lantmännens grodd.

Som en röd stuga på landsbygden är butiken placerad mitt i foajén. En naturlig mötesplats med tydlig Lantmännenkänsla.

Mötesplatser i naturliga färger. Rent, enkelt och med material som stämmer väl överens med resten av inredningen.

Inspiration - mötesplatser

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder från olika mötesplatser.

Konferensrum

De utrymmena där vi möter våra kunder, kontakter och samarbetspartners är en viktig del av våra kontor. Och kanske är konferens/mötesrummen de allra viktigaste.

Precis som i resten av huset finns det här en tanke bakom allt från namnen på rummen till vilken nyans mattan har. Till exempel baseras färgvalen på mattorna i våra konferensrum på årstidsskiftningarna ute på fälten. Material och design på stolar och bord går i linje med naturligt och enkelt för att hålla ihop helheten. Små diskreta detaljer som ger stor effekt när det gäller att förmedla vårt varumärke och ursprung.

Inspiration - konferensrum

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder från olika konferensrum.

Korridorer

Det sägs att målet är bara en liten del av resan. Det stämmer ofta. Vi vill bjuda våra besökare på en upplevelse, oavsett om det är i konferensrummet eller på vägen dit. Med hjälp av färger och material skapar vi en helhetskänsla. Korridorer och gångar är dessutom en bra miljö att lägga in fler budskap som kommunicerar varumärke, ursprung och värderingar. Tänk på att du kan få stora effekter med belysning.

Se även dekorelement för mer information och inspiration.

Vår

Sommar

Höst

Inspiration - korridorer

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder från olika korridorer.

Arbetsplatser

Det är ingen slump att våra arbetsplatser ser ut som de gör. Det sparsmakade och naturnära uttrycket, som vi alltid strävar efter, ska kännas igen även där vi tillbringar merparten av vår tid. Helheten är viktig och även om det är lockande att ta ut svängarna är vårt grundläge alltid naturligt och sparsmakat. 

För mer information om möbler till arbetsplatser hänvisar vi till Susanne Bergman, Facility Manager på Lantmännen i Stockholm

Inspiration - Arbetsplatser

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder från olika arbetsplatser.

Dekorelement

Landskapstapeten i foajén är ett tydligt dekorelement. Taket i receptionen ett annat. Siluetten på glasdörren ett tredje. Gemensamt för det vi kallar dekorelement är att de ska bära varumärket och vår identitet på ett sätt som ligger inom våra kärnvärden. Ibland kan vi dock ta avsteg från riktlinjerna, men då är skälen goda och har en tydlig koppling till varumärket.

Inspiration - Dekorelement

Även om vi är väldigt nöjda med huvudkontoret är det bra att vidga sin horisont med jämna mellanrum. Det finns en mängd inspirerande exempel runt om i världen som kan generera idéer att ta hem och utveckla och testa. Här under hittar du inspirationsbilder på olika dekorelement.